Zorgen
voor nu & zorgen voor de toekomst
Het Innovatielab richt zich de komende jaren op de ‘zorgen van nu’ en de ‘zorgen voor de toekomst’. Het doel is het ontzorgen van onze medewerkers, zodat zij hun tijd en aandacht kunnen besteden waar dat echt nodig is. Door de inzet van innovatie en technologie maken we de werkomgeving klaar voor de toekomst. Maak kennis met het thema arbeidsKRACHT!
Arbeids KRACHT
Onze kracht en meest kostbare goed zijn onze collega's. Onze zorgverleners zijn ontzettend gemotiveerd om de beste zorg te leveren, maar door de krapte op de arbeidsmarkt en stijgende zorgvraag in de regio wordt dit steeds moeilijker. Met de inzet van technologie willen we medewerkers ontzorgen, zodat zij zich kunnen richten op het verlenen van de beste zorg.
Zorgprofessional centraal
De 'juiste' tijdsbesteding
Tools voor de toekomst
En nu?
Het ontzorgen van medewerkers kan op veel verschillende manieren. Onze grootste uitdaging voor nu in de onderzoeksfase is om in kaart te brengen aan welke knoppen we binnen de organisatie kunnen draaien om de meeste impact te realiseren. We richten ons hierbij op zorgmedewerkers in het primaire zorgproces.
Op dit moment nemen we bij een diversiteit aan functieprofielen interviews af binnen de verschillende onderdelen en afdelingen van het ziekenhuis. We lopen mee met onze zorgprofessionals om een beeld te krijgen van de zorgprocessen. Met de uitkomsten hiervan hopen we eerste stappen te kunnen zetten. Bestaande onderzoeken en beschikbare data uit het ziekenhuis worden hierin ook meegenomen
Concreet?
Ik hoor je denken ‘wat betekent dit nu concreet’? Het is moeilijk om voorbeelden te noemen, want dan denk je automatisch al in oplossingen. Het is juist onze kracht om eerst het probleem in kaart te brengen en van daaruit naar de oplossing toe te werken. Dit heet de Design Thinking methodiek.
Design Thinking Design Thinking is een proces dat gebruikt wordt om problemen op te lossen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Daarbij staat in ons geval de zorgmedewerkers en zijn behoeftes centraal. Door de inzet van deze methodiek helpt het Innovatielab om op een andere manier naar een probleem te kijken en de creativiteit en stimuleren
Meer info In juni wordt de onderzoeksfase afgerond en kunnen we volop aan de slag met de resultaten. Na de zomerreces laten we je graag meer weten. Hou daarvoor Zuydernet in de gaten.
Wil je meer weten, neem dan contact met ons op! innovatielab@zuyderland.nl